QuestForum.pl Strona Główna
 Album  Mapa  Pliki  Szukaj   Użytkownicy   Grupy Regulamin  Spotkania  Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
SWAP Coliber 4T na Minarelli Horizontal AC
Autor Wiadomość
Albi0404

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 14:28   SWAP Coliber 4T na Minarelli Horizontal AC

Witam!

Przymierzam się do Swap'a z chińskiego 4suwa na Minarelli Horizontal AC . Mam już zakupiony silnik, ale cały czas męczy mnie elektryka.. Nie wiem jak to zrobić, kupić sam moduł i cewke?

Ogólnie nawet nie wiem jaki moduł, bo w horizontalu chyba nie ma cewko-moduułu tylko jest osobno.

Czy może kupić całą wiązke z podzespołami od np. Yamahy Neos?

Znalazłem wiązke z wszystkim (moduł, cewka itd) od Keewaya Hurricane, jest to podróbka minarelli także może by to podpasowało ?

Byłem dzisiaj zobaczyć jak wygląda elektryka u mnie, i fajka idzie do cewki, a z cewki idzie kabel do takiego czegoś podobnego troche do przerywacza kierunków, pod który podczepia się dwa kable - nie wiem co to jest.

Bardzo Was prosze o pomoc w tej kwestii, bo jeśli o tą elektryke chodzi to nie mam pojęcia. Ta od Hurricane będzie dobra?
Ostatnio zmieniony przez Albi0404 10 Grudzień 2011, 14:47, w całości zmieniany 1 raz  

BS 

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 14:42   

Chłopie, wnioskuję, że Twoja wiedza jest w tym temacie zerowa. Nie zabieraj się za swap, bo nie wiesz jakie to są problemy. Do Swapu na min. hor potrzebna jest cała nowa elektryka.

Albi0404

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 14:44   

Po czym to wnioskujesz? Po tym że nie wiem czy podróba wiązki minarellki od hurricana podpasuje do oryginalnego?

Po prostu nie wiem co jest konieczne do wymiany, sam moduł z cewką czy też cała wiązka.

BS 

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 14:52   

Po zdjęciu modułu 4T który zamierzałeś kupić.

Sprawa wygląda tak: Aby przerobić chińskie 2t pod minarelkę wystarczy zmienić stator w silniku yamahowskim na ten ze starego chińskiego i moduł dać od yamahy i będzie działać.

Ale najlepszym wyjściem jest kupno elektryki od Yamahy kompletnej oraz cewkomodulu do yamahy (min hor.).

Albi0404

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 14:57   

To było zdjęcie przykładowe, bo wiem że w chińczykach nie ma cewko-modułu tylko osobne CDI , przecież nie chciałem Go kupić :/

Hmm , własnie to mnie zastanawiało. Bo w Hurricane są podróbki minarelli, także myślałem ze to może podpasuje. Ale w takim razie raczej nie chce mi się w ten sposób bawić..

Skoro tak, bym chyba musiał znaleźć tą elektryke od Yamahy, tyle że np. samego cewkoomodułu na allegro ani nigdzie nie ma, także może być problem

Mam taki cewkomoduł od Sendy, na 3piny. Może do czegoś by się nadał..

BS 

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 15:23   

Mój kolega ma taki zestawik. Tylko zapytam czy jeszcze tego nie sprzedał.

9642124. Napisz na GG zorientuję się co i jak.

Odpowiedz do tematu