Wysłany: 10 Grudzień 2011, 14:28 SWAP Coliber 4T na Minarelli Horizontal AC
Witam!
Przymierzam się do Swap'a z chińskiego 4suwa na Minarelli Horizontal AC . Mam już zakupiony silnik, ale cały czas męczy mnie elektryka.. Nie wiem jak to zrobić, kupić sam moduł i cewke?
Ogólnie nawet nie wiem jaki moduł, bo w horizontalu chyba nie ma cewko-moduułu tylko jest osobno.
Czy może kupić całą wiązke z podzespołami od np. Yamahy Neos?
Znalazłem wiązke z wszystkim (moduł, cewka itd) od Keewaya Hurricane, jest to podróbka minarelli także może by to podpasowało ?
Byłem dzisiaj zobaczyć jak wygląda elektryka u mnie, i fajka idzie do cewki, a z cewki idzie kabel do takiego czegoś podobnego troche do przerywacza kierunków, pod który podczepia się dwa kable - nie wiem co to jest.
Bardzo Was prosze o pomoc w tej kwestii, bo jeśli o tą elektryke chodzi to nie mam pojęcia. Ta od Hurricane będzie dobra?
Ostatnio zmieniony przez Albi0404 10 Grudzień 2011, 14:47, w całości zmieniany 1 raz
Chłopie, wnioskuję, że Twoja wiedza jest w tym temacie zerowa. Nie zabieraj się za swap, bo nie wiesz jakie to są problemy. Do Swapu na min. hor potrzebna jest cała nowa elektryka.
Sprawa wygląda tak: Aby przerobić chińskie 2t pod minarelkę wystarczy zmienić stator w silniku yamahowskim na ten ze starego chińskiego i moduł dać od yamahy i będzie działać.
Ale najlepszym wyjściem jest kupno elektryki od Yamahy kompletnej oraz cewkomodulu do yamahy (min hor.).
To było zdjęcie przykładowe, bo wiem że w chińczykach nie ma cewko-modułu tylko osobne CDI , przecież nie chciałem Go kupić
Hmm , własnie to mnie zastanawiało. Bo w Hurricane są podróbki minarelli, także myślałem ze to może podpasuje. Ale w takim razie raczej nie chce mi się w ten sposób bawić..
Skoro tak, bym chyba musiał znaleźć tą elektryke od Yamahy, tyle że np. samego cewkoomodułu na allegro ani nigdzie nie ma, także może być problem
Mam taki cewkomoduł od Sendy, na 3piny. Może do czegoś by się nadał..
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum