W swoim swapie doszedłem do etapu podłączenia elektryki. Niestety nie jestem do końca pewien jak to zrobić. Mój silnik pochodzi od Piaggio X8. Z tego co się juz dowiedziałem, każda x8 ma immobilizer, więc elektryka od x8 nie wchodzi w grę.
Przejdę do konkretów:
Od jakiego modelu Piaggio 125 4t najlepiej kupić wiązkę, moduł, cewkę etc.?
Szukałem w sieci schematów podłaczenia silnika p/g 125 4t pod chińską elektrykę, niestety bezskutecznie. Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś takową posiadał i mi ją udostępnił.
Moto: Biedronka SWAP mina / Yamaha Aerox 50LC
Pojemność: 70ccmLC /50ccmLC
Kolor: szpachlo-kololowy/czarno-niebieski Pomógł: 10 razy Skąd: Częstochowa
Wysłany: 3 Sierpień 2011, 18:20
Ja tam nigdy nie miałem przed oczami silnika od p/g 4t 125 ale założę się że z zapłonu wychodzą 4 kable jak w każdym , 1 kabel jest na pewno od impulsatora , 2 to są od ładowania i jeden od czegoś tam , jak coś to możesz mi podesłać foty kabli wychodzących od magneta i zapłonu na gg bądź na email marek.czerwi@interia.pl.
Z zapłonu wychodzi 5 pinów. 3 wychodzą z alternatora do regulatora napięcia, jeden na generator impulsów a ostatni to czujnik temp. oleju. Już praktycznie wiem jak to podłączyć, kojot_zabijak mi pomógł. Wielkie dzięki dla niego
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum