Właśnie tutaj w tym co piszesz masz absolutną rację.
Silniki Minarelli LC są montowane najczęściej w Aeroxach, a jak wiemy ten skuter na pewno nie waży tyle co Aprilia SR lub Gillera Runner na silniku P/G LC.
Na moje najlepszym porównaniem było by postawienie obok siebie seryjnie produkowanej SR na silniku Minarelli i na silniku P/G. Myślę że to by dało pełny obraz ich osiągów.
Wyślij na gg mi zdjęcia elektryki swojej ja mam u siebie podpięte pod seryjną tylko musisz mieć moduł i zapłon ducati 4 kable a właśnie z czego masz silnik od Aprilia SR czy od Yamaha Areox
Moto: Biedronka SWAP mina / Yamaha Aerox 50LC
Pojemność: 70ccmLC /50ccmLC
Kolor: szpachlo-kololowy/czarno-niebieski Pomógł: 10 razy Skąd: Częstochowa
Wysłany: 3 Sierpień 2011, 18:15
Zdzisiu już się nie podniecaj elektryką którą Ci podpinałem bo nawet nie wiedziałeś czy możesz przedłużyć kabel ... ;**** silnik nawet jeśli od sr czy od roxa to jedno i to samo różnią się tylko karterem lewym bo od roxa jest na tarcze ... roxy od 2003r. maja zapłon YAMAHA, a nie ducati ... Zapłonu YAMAHY nie podepniesz pod wiązkę od 4t. Tak konkretniej mówiąc zapłon od yamahy ma 12 cewek a zapłon od ducati ma 6 , czyli tak jak w 4t chińskim. zapłon od ducati i zapłon od yamahy maja po 4 kable tylko tyle ze z zapłonu od yamahy (12 cewek) wychodzą 2 kable od impulsatora a od ducati (6 cewek) wychodzi tylko jeden jak w 4t.
vapor0917, Miałem styczność z starszym roxem (99rok) i z roxem z 08 . I o ile dobrze pamiętam to starszy rox miał 6 cewek jak 4t , a nowszy miał 12 cewek a on ma zapłon ducati, o wiele większy moduł niż starsze roxy bądź boostery.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum